Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Gerecht van de maand
GEROOSTERDE KALFSRIBEYE, GEPOFTE PREI EN BEARNAISESAUS

Bereidingswijze:

Roer van de knoflook, ansjovis en olie een papje en masseer dit over de kalfsribeye, Bestrooi deze met peper en rooster in een pan donkergoudbruin. Laat het vlees vervolgens 1,5 uur in een heteluchtoven garen op 80 graden.
Rooster de preien op een BBQ totdat alle kanten zwart zijn. Pel, wanneer ze afgekoeld zijn, het zwarte gedeelte eraf en snijdt de preien in stevige stukken.
Voor de saus: Meng de azijn en sjalot en breng kort aan de kook. Zeef het vocht en meng de dooiers erdoor. Klop het mengsel met een garde au bain-marie op totdat het dik wordt en licht van kleur.
Meng al roerend, druppelsgewijs de gesmolten boter erdoor en voeg de dragon toe. Zet de saus warm weg tot gebruik.
Snijd het vlees schuin in gelijke delen, schep de preistukken erbij en schenk de bearnaisesaus erover. Maak het gerecht naar smaak af met peper uit de molen.

Drink dit gerecht met de heerlijke Miguel Merino Viñas Jóvenes -Rioja 2010.


Druivensamenstelling Tempranillo: 100 % Specificaties Jaargang: 2019 Stijl: Crianza, 12 maanden houtrijp...
prijs op aanvraag