GEROOSTERDE KALFSRIBEYE, GEPOFTE PREI EN BEARNAISESAUS
Bereidingswijze:
Roer van de knoflook, ansjovis en olie een papje en masseer dit over de kalfsribeye, Bestrooi deze met peper en rooster in een pan donkergoudbruin. Laat het vlees vervolgens 1,5 uur in een heteluchtoven garen op 80 graden.
Rooster de preien op een BBQ totdat alle kanten zwart zijn. Pel, wanneer ze afgekoeld zijn, het zwarte gedeelte eraf en snijdt de preien in stevige stukken.
Voor de saus: Meng de azijn en sjalot en breng kort aan de kook. Zeef het vocht en meng de dooiers erdoor. Klop het mengsel met een garde au bain-marie op totdat het dik wordt en licht van kleur.
Meng al roerend, druppelsgewijs de gesmolten boter erdoor en voeg de dragon toe. Zet de saus warm weg tot gebruik.
Snijd het vlees schuin in gelijke delen, schep de preistukken erbij en schenk de bearnaisesaus erover. Maak het gerecht naar smaak af met peper uit de molen.