Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bruno Andreu - ZoŽoc Sauvignon Blanc

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Bruno Andreu

Land

Frankrijk

Streek

Pays dŽOc I.G.P.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,0 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met groene reflecties
Geur: Citrus, wit fruit en elegante aroma’s van exotisch fruit
Smaak: Fris, gebalanceerd en zeer fruitig in de mond

Temperatuur:
Minimaal 11 °C
Maximaal 13 °C

Gastronomie
Serveer bij diverse vis, schaal- en schelpdieren, gecombineerd met citrus en groenten
1. Gebakken zalm met romige citroen-dillesaus
2. Zeevruchtenschotel met verse kreeft, gamba’s, inktvis en zeewiersalade
3. Gegrilde zeebaars met dungesneden courgette, bosui en limoen

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Voor maken van deze Sauvignon worden de druiven na de oogst zorgvuldig en volledig ontsteelt. Ze rusten eerst 24 uur in koude tanks, waarna ze op lage temperatuur (12 °C) worden gefermenteerd gedurende 21 dagen. Om ontwikkeling van wijnkristallen te voorkomen wordt de wijn na de fermentatie gekoeld naar het vriespunt voordat het wordt gebotteld. De Zo’oc Sauvignon is het best op smaak binnen 2 jaar na botteling.


streek Pays dŽOc I.G.P. Voorheen Vin de Pays dŽOc geheten. Deze landwijn wordt erop gemaakt om te voldoen aan de e...
wijnhuis Bruno Andreu Bruno Andreu, afkomstig uit een wijnbouwer familie, is een man met een passie voor de diversitei...