Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Les Pralets Rouge 2019

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Caves Languedoc Rou...

Land

Frankrijk

Streek

Pays d´Hérault IGP

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Syrah: 55%
Grenache: 25%
Carignan: 20%

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood
Geur: Elegant met rode bessen in de boventoon en fijne aroma’s van bosvruchten
Smaak: Soepel en rijk met een breed smakenpalet en een evenwichtige lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Serveer deze wijn bij pasta of rijst met wild, koude vleesgerechten of kaassoorten
1. Sous vide gegaarde rosbief met versgebakken brood en jus
2. Boeuf Bourguignon met wortel, champignons, verse kruiden en rijst
3. Kaasplateau met Franse klassiekers als Comté, Rocamadour of Bleu d’Auvergne

Achtergrondinformatie
De wijngaarden waar de druiven van deze Les Pralets-wijnen groeien zijn verspreid over de Languedoc-Roussillon regio, een onderdeel van de 300.000 hectare van de Pays d’Oc wijnstreek. In dit wijngebied heerst een Mediterraan klimaat met veel zon, wat zorgt voor een ideale rijping van de druiven. De diversiteit in de bodem verspreid over het land laat maar liefst 31 verschillende druivenrassen optimaal groeien. Producent Caves Languedoc-Roussillon ligt aan de voet van de Mont Baudile en produceert vele kwaliteitswijnen in samenwerking met 30 verschillende wijnhuizen en 19 oenologen uit Zuid-Frankrijk. Deze wijnhuizen worden door CLR aangemoedigd duurzame en ecologische druiven te verbouwen, waarbij ze toch trouw blijven aan de eeuwenoude tradities.

Vinificatie
De Syrah, Grenache, en Carignan-druiven worden met veel aandacht geoogst en geselecteerd. Zeer voorzichtig worden ze getransporteerd zodat er geen kneuzingen ontstaan, wat vroege fermentatie voorkomt. De 3 druiven-soorten worden apart gevinifieerd. De maceratie en vergisting vinden plaats bij gecontroleerde lage temperaturen waarbij het proces goed in de gaten wordt gehouden door regelmatig te proeven en te analyseren. Na fermentatie wordt de wijn geblend en gebotteld.


wijnhuis Paul Chebille en Olivier Robin beginnen hun carrière in de wijnsector na hun afstuderen aan universiteit. Verlie...
streek Landwijnen dragen vaak de naam van het gebeid waar ze vandaan komen. De wijnen kennen dezelfde productievoorwaar...