Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Les Pralets Blanc 2019

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Caves Languedoc Rou...

Land

Frankrijk

Streek

Pays d´Hérault IGP

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Grenache Blanc: 55%
Sauvignon Blanc: 30%
Colombard: 15%

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %

Smaakprofiel
Kleur: Lichte goudgele kleur met groene nuances
Geur: Delicate fruitige en florale tonen met intense citrusaroma’s
Smaak: Levendig en fris, met hints van bloesem, fijne citruszuren en een prettige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Erg goed gecombineerd met schaal- en schelpdieren of gegrilde vis in roomsaus
1. Franse uiensoep met gegratineerde toast met Gruyère
2. Gegrilde langoustine met kruidenolie en rode pepertjes
3. Zeebaars in mosterd-roomsaus met gebakken krieltjes en haricots verts

Achtergrondinformatie
De wijngaarden waar de druiven van deze Les Pralets-wijnen groeien zijn verspreid over de Languedoc-Roussillon regio, een onderdeel van de 300.000 hectare van de Pays d’Oc wijnstreek. In dit wijngebied heerst een Mediterraan klimaat met veel zon, wat zorgt voor een ideale rijping van de druiven. De diversiteit in de bodem verspreid over het land laat maar liefst 31 verschillende druivenrassen optimaal groeien. Producent Caves Languedoc-Roussillon ligt aan de voet van de Mont Baudile en produceert vele kwaliteitswijnen in samenwerking met 30 verschillende wijnhuizen en 19 oenologen uit Zuid-Frankrijk. Deze wijnhuizen worden door CLR aangemoedigd duurzame en ecologische druiven te verbouwen, waarbij ze toch trouw blijven aan de eeuwenoude tradities.

Vinificatie
De Grenache Blanc, Sauvignon Blanc en Colombard-druiven worden met veel aandacht geoogst en geselecteerd. Zeer voorzichtig worden ze getransporteerd zodat er geen kneuzingen ontstaan, wat vroege fermentatie voorkomt. De 3 druiven-soorten worden apart gevinifieerd. De vergisting vindt plaats bij gecontroleerde lage temperaturen waarbij het proces goed in de gaten wordt gehouden door regelmatig te proeven en te analyseren. Na fermentatie wordt de wijn geblend en gebotteld.


wijnhuis Paul Chebille en Olivier Robin beginnen hun carrière in de wijnsector na hun afstuderen aan universiteit. Verlie...
streek Landwijnen dragen vaak de naam van het gebeid waar ze vandaan komen. De wijnen kennen dezelfde productievoorwaar...