Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vin de France
Onder deze categorie vallen de wijnen zonder geografische aanduiding, de tafelwijnen en de ‘Vins de Pays’.

‘Vin de France’, een onderscheiding die ook een dubbele garantie is: het bewijs van knowhow en hoge kwaliteit die wereldwijd bekend is en de oorsprong van wijnen die exclusief in Frankrijk worden geproduceerd. De wijnen hebben een constant karakter. Om dit te bereiken mengen ze wijnen van verschillende kwaliteit die elkaar aanvullen. Hierdoor kan men wijnen maken die harmonieus en plezierig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van een Cabernet-Sauvignon gecombineerd met de fluweelzachte finesse van Merlot. Dit wordt ‘blending’ genoemd.

Landwijnen dragen vaak de naam van het gebeid waar ze vandaan komen. De wijnen kennen dezelfde productievoorwaarden als de tafelwijnen behalve met betrekking to het rendement dat tussen de 80 en 100 HL per hectare is vastgesteld. Wanneer deze wijnen als zodanig kwaliteit en roem verwerven, kunnen ze na een zwaar onderzoek overgaan naar de categorie van de wijnen met een gecontroleerde herkomstbenaming.

Het zijn vaak extreem fruitige rode wijnen, elegante witte wijnen en sappige roséwijnen.