Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Adernats Cava Parabolic Brut

Soort

cava

Wijnhuis

Adernats

Land

Spanje

Streek

Tarragona D.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Macabeo: 50%
Xarel-lo: 30%
Parellada: 20%

Specificaties
Jaargang: S.A.
Stijl: Reserva en brut: 24 maanden rijping op de droesem & 3-6 gram restsuiker
Alcoholpercentage: 11,5%
Extra: Adernats is de naam van de dichtstbijzijnde wijngaard, gelegen in het dorpje Nulles

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel
Geur: Groene appels, citrus, honing en gist
Smaak: Appeltjes, mooie bubbel, frisheid, droog en structuur

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij
1. Gegratineerde oesters met makreelkuit
2. Sashimi van coquille met lente-ui & saus van soja & sesamolie
3. Manchego & Jamón de Bellota: de cava snijdt dwars door het vet

Achtergrondinformatie
Adernats - Vinicola Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven. Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaarden Adernats, Bellavista en Pont de Mollins, in totaal 37 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind, vanwege de ligging van de wijngaarden (12 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijk klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego.

Vinificatie
Druiven worden met de hand als machinaal geplukt waarna er wordt gevinificeerd volgens de méthode traditionelle. Eerste fermentatie vind plaats in roestvrij stalen tanks op lage temperatuur van 12 °C. De tweede fermentatie vind plaats op fles, met een dosage van 3-6 gram suiker. Tijdens de tweede fermentatie op fles ontstaan de bubbels. Hierna volgt een rijping van 24 maanden op de droesem op fles, waarna er wordt gedegorgeerd.
streek Informatie volgt spoedig
wijnhuis Informatie volgt spoedig