Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Tenute Tomasella Rigole Rosso

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Tenute Tomasella

Land

Italië

Streek

Trevenezie I.G.T.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Merlot: 85 %
Refosco: 15%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: 91/100 punten @ Wine Guide Duitsland (2020)

Smaakprofiel
Kleur: Diep robijnrood met paarse nuances
Geur: Perfecte balans tussen zacht en krachtig, rood fruit en lichte kruiden
Smaak: Vol van smaak, pittig palet met een lange harmonieuze finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Heerlijk bij geroosterd vlees, waaronder rund- en lamsvlees, of bij oude gerijpte kaas
1. Gegrilde entrecote met pittige salsa, krieltjes en rucolasalade
2. Geroosterde lamsbouten met sjalotjes, tijm, knoflook en aardappelpuree
3. Montasio Stravecchio: Intense Italiaanse gerijpte kaas (>18 maanden)

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
Na een handgeplukte oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en start de maceratie. Hierbij hebben de schillen extra lang contact met het sap waardoor er meer kleur en aroma’s onttrokken worden. De fermentatie vindt plaats op gecontroleerde temperaturen waarna er een malolactische fermentatie volgt, wat zorgt voor zachtere romige smaken. Hij rijpt 8 maanden op RVS tanks. De piek van deze wijn zit op 3 jaar flesrijping, maar kan goed bewaard worden tot max. 7 jaar.

streek Trevenezie I.G.T. De typische geografische aanduiding 'Trevenezie', of in het Sloveens 'Tri Benečije', ...
wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp Portobuffolè, in het land van de edelvrouw Gaia d...