Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Barahonda Lady B 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Barahonda

Land

Spanje

Streek

Yecla D.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Monastrell: 60 %
Syrah: 40 %

Specificaties
Stijl: 6 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 14,0 %
Extra: Organische en veganistische wijn
Gouden medaille @ Millésime Bio (2020)

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood met een purperen verloop
Geur: Intense fruitaroma’s, lichte toast, krachtig met hints van vanille en peper
Smaak: Fluweelzacht, goed geïntegreerd hout, rijpe rode vruchten, frisse zuren en een sappige finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Serveer bij diverse varianten rundvlees, rijstgerechten, patés, kaas en peulvruchten
1. Runderstoof met rode biet, kastanjechampignons, linzen en aardappelpuree
2. Boerenpaté op toast met cranberry
3. Spaanse rijstschotel met gekruid gehakt, paprika en courgette

Achtergrondinformatie
Bodega Barahonda is een familiewijngaard, momenteel gerund door de vierde generatie, gelegen in de provincie Murcía, Zuid-Oost Spanje. Barahonda laat in haar logo zien dat zij de relatie tussen de grond en de druiven erg belangrijk vinden, alsmede respect voor de natuur. De stokken zijn gemiddeld 45 jaar oud en aangeplant op bodems van leisteen, zand en klei, in twee verschillende regio’s in de D.O. Yecla wijnstreek genaamd Campo Arriba en Campo Abajo. De omgeving is omringd door lage bergen en glooiende heuvels waar de wijngaarden tussen de 400 en 800 meter boven zeespiegel staan. Er heerst een continentaal klimaat met zachte winters en hete zomers met maar liefst 3000 zonuren. De lokale druif Monastrell (ookwel Mourvèdre) wordt het meest geproduceerd.

Vinificatie
In de organische wijngaarden van Barahonda staan de 40 jaar oude ranken van de Monastrell-druiven en 20 jaar oude ranken van de Syrah-druiven. Ze worden handmatig geselecteerd, geoogst en zorgvuldig ontsteelt. Na de fermentatie in RVS tanks wordt de wijn getransporteerd naar Franse eikenhouten vaten waar het 6 maanden rijpt, wat zorgt voor een mooie samensmelting van fruit- en houttonen. Serveeradvies: Open de fles 2 uur op voorhand voor een betere smaaksensatie.

wijnhuis Rond 1850 begon Pedro Candela Soriano met het produceren en het lokaal verkopen van kleine hoeveelheden wijn. In...
streek Yecla is een kleine enclave in het binnenland rond de stad Yecla in de provincie Murcia, omgeven door de DO’s Al...