Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
V-Rosé 2022

Soort

Rosé wijnen

Wijnhuis

Bodegas Nodus

Land

Spanje

Streek

Valencia D.O.P.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Bobal: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Extra: Deze biologisch geproduceerde wijn is herkenbaar aan zijn ‘V’leermuis-icoon, wat geluk en welvaart symboliseert.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml (ook 1.75L)

Smaakprofiel
Kleur: Lichte zalmroze kleur met een stralende gloed
Geur: Framboos, aardbei, steenfruit, vanille en rode rozen
Smaak: Zachte kruidigheid en bessensmaak, met delicate balans en zuurgraad en een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Bestemd voor Mediterrane gerechten met schelpdieren, Spaanse ham en kazen
1. Bellota (topkwaliteit Iberico ham)
2. Paella met een mix van schaaldieren
3. Geitenkaassalade met spekjes en gedroogde cranberry’s

Achtergrondinformatie
Bodegas Nodus is vanaf de jaren ’90 tot 2006 door Adolfo de las Heras getransformeerd naar een modern wijnhuis, dat gebruik maakt van de laatste technieken betreft wijnmaken. Na vele experimenten bracht hij in 2006 de eerste wijn op de markt. De wijngaarden van Bodegas Nodus ligt in één van de beste wijnregio’s van Spanje: D.O.P. Utiel-Requena. De wijngaard, gelegen in de provincie Valencia, bestaat uit 200 hectare grond met 400.000 wijnstokken tussen de 15 en 55 jaar oud, welke tussen de 600 en 800 meter boven de zeespiegel liggen. Door ideale klimaatomstandigheden (Mediterraans) en de voedingsrijke bodem kunnen ze er 7 verschillende druivensoorten verbouwen. Het wijnhuis ligt in het centrum van de wijngaarden, waar ze traditionele productie combineren met nieuwe innovaties in perfecte harmonie. Zo streven ze continu naar de beste kwaliteit.

Vinificatie
De beste druiven worden geselecteerd als ze optimaal rijp zijn. Na de nachtelijke oogst bij koele temperaturen, worden ze ontsteelt en geperst. Vloeibare CO2 voor-komt eventuele oxidatie. Maceratie vindt plaats gedurende 12 uur bij 10°C waarna de druiven worden geperst. De most wordt gefermenteerd door toevoeging van geselecteerde gisten. Korte schilweking (0,5 uur) zorgt voor de prachtige licht roze gloed in de wijn. Laat de wijn even ademen voor een florale en zwoelere smaak!


streek Valencia D.O.P. Om Valencia´s houding ten opzichte van wijn duidelijk te maken, vertelt men meestal het volg...
wijnhuis Adolfo de las Heras Marín heeft in 1985, gedreven door zijn passie voor wijnmaken, Bodegas y Viñedos de Utiel op...