Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Miguel Angel Muro - Crianza

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Miguel Angel Muro

Land

Spanje

Streek

Rioja D.O.C.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Tempranillo: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2017
Stijl: Crianza, 14 maanden houtlagering
Extra: Bronzen medaille “Decanter”2019 met 89 punten
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Prachtig dieprood met paarse reflecties
Geur: Krachtig met vol rood fruit, vanille en balsamico
Smaak: Ronde smaak met intense fruitige tonen en een vleugje kokosnoot, vanille en toast. Lange finale.

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Te serveren bij rood vlees, grillades, oude gerijpte kazen en rauwe ham
1. Gegrild lamsvlees met rozemarijn en rode bessengelei
2. Gebakken bloedworst met pompoenrisotto en manchego semi currado
3. Gegrilde Iberico varkensvlees met mosterd aardappel en asperges

Achtergrondinformatie
Bodegas Miguel Angel Muro is opgericht in 1975 en was in 1984 een van de eerste bedrijven in Riojastreek die de kwaliteit van de wijn verhoogde door het gebruik van stalen vaten. De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo (80%). De Tempranillo-druiven rijpen met een dunne schil waardoor de wijnen prachtig fruit bevatten. De stokken hebben gemiddeld een leeftijd van 35 jaar en groeien op een kalk- en ijzerhoudende grond. Ze liggen op 500 meter hoogte in zuidelijke richting, waar voldoende regen valt. Bij de bodega staat kwaliteit voorop, dat begint in de wijngaard en eindigt via de kelder in de fles. De filosofie van deze bijzondere bodega wordt zeker geproefd in de wijn. De meeste wijnen worden opgevoed in Frans of Amerikaans eikenhout, met uitzondering van ‘joven’ (fruitige jonge wijnen).

Vinificatie
De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Na de oogst volgt er een maceratie (schilweking) bij een temperatuur van 27 °C waarbij koolzuur en alcohol vrij komt. Hierna volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 14 maanden. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld.

streek Rioja D.O.C. Rioja is Spanje´s oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. Ondanks de sterk to...
wijnhuis  Bodegas Miguel Angel Muro Dit wijnhuis behoort tot een familie uit Labarca Lapuebla, die verbonden is aan d...