Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 100%
Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,8%
Extra: De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater.
Smaakprofiel
Kleur: Donkerpaars
Geur: Intense aroma’s van jonge kersen, pruimen, aromatische kruiden en peper
Smaak: Dezelfde kersen en pruimen keren terug op het palet, in combinatie met tonen van dennennaalden & zwarte olijven
Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C
Gastronomie
Smaakt bij/Past bij
1. Gebraden wilde eend met vijgen, gekonfijte sjalotten en zwarte peper
2. Gegrilde lamskoteletten van de barbecue met gerookte zwarte knoflook en rozemarijn
3. Geroosterde bavette met een krokante vetrand, gepofte aardappel & maïskolf
Achtergrondinformatie
Het Argentijnse wijnhuis Bodega Reval San Isidro is gelegen in het oostelijke deel van de wijnstreek Mendoza, in het westen van Argentinië. Dit jonge wijnhuis is in handen van de Llaver-familie, die het in 2010 begonnen. Zij bezitten in totaal 30 hectare wijngaarden waarmee zij in de afgelopen jaren voornamelijk voor derden produceerden. Nu komen ze met een eigen lijn wijnen: El Opportunista. Wijnmaker Marianela Rossi produceert van deze wijn 10.000 flessen per jaar van stokken die 25 tot 30 jaar oud zijn. De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater. De ondergrond bestaat dan ook uit zand en leem door de naastgelegen rivier. Op deze gaarden worden naast de Cabernet Sauvignon ook Malbec, Bonarda & Chardonnay verbouwd. ’s Winters is het koud met af en toe wat sneeuw, in de zomer is het erg droog en heet. Dit klimaat zorgt voor perfecte groeiomstandigheden voor de Cabernet Sauvignon. El Opportunista vertegenwoordigd alle mensen die durven te wagen en elke kans proberen te benutten.
Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd in de wijnmakerij, voordat ze worden ontstamd en geperst. Schilmaceratie van 21 uur op 10 °C om kleur en tannines te extraheren. Alcoholische fermentatie op gecontroleerde temperatuur tussen de 24 °C & 28 °C. Na fermentatie wordt gefilterd volgens de cross-flow methode gefilterd (over het filter i.p.v. door, zodat het filter niet verstopt raakt) waarna er wordt gebotteld. De wijn rijpt 6 maanden op fles.
|