Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Tenute Tomasella Pinot Grigio

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Tenute Tomasella

Land

Italië

Streek

Delle Venezie D.O.C.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Pinot Grigio: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Soort: Wit (blush)
Stijl: Jong
Extra: Sustainable Winegrowing Italy-certificering
88/100 punten @ Wein Guide Duitsland (2020)
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Lichte koperkleur
Geur: Elegante en fijne geuren met aroma’s van witte perzik, peer, abrikoos en hazelnoot
Smaak: Breed harmonieus smaakpalet met gebalanceerde zuren en lichte tannines in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Perfecte wijn bij stevige visgerechten, schaal-/schelpdieren en pittige rijstschotels
1. Tonijntartaar met aubergine, limoen, roze peper en rucola
2. Noordzeekrab met cajunkruiden-dip
3. Pittige garnalen in kokosmelk met koriander en gebakken rijst

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
Pinot Grigio zijn witte druiven, welke door optimale rijping een roze schil ontwikkelen. De druiven worden handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Na een lichte persing volgt een maceratie (schilweking), gedurende 8 uur, wat zorgt voor de mooie warme kleur en extra aroma’s. Daarna begint de fermentatie op een gecontroleerde temperaturen van 16°C. De wijn rijpt vervolgens voor 5 maanden op de droesem in RSV tanks en na botteling nog 2 maanden op fles.



wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp Portobuffolè, in het land van de edelvrouw Gaia d...
streek D.O.C. Delle Venezië De benaming vertegenwoordigt de oprechte wil van de toeleveringsketens in het noordoos...