Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Ca´Vittoria Prosecco Superiore- Extra Dry

Soort

Mousserend Wit

Wijnhuis

Ca´Vittoria

Land

Italië

Streek

Conegliano Valdobbi...

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Glera: 100 %

Specificaties
Stijl: Prosecco Superiore Extra Dry
Extra: D.O.C.G.-certificering sinds 2009: De beste kwaliteits-classificatie betreft het maken van Prosecco
Alcoholpercentage: 11,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel met lichte groene reflecties
Geur: Fruitige aroma’s van gele appels en acacia bloemen
Smaak: Complexe smaak, fijne en elegante mousse met een licht romig mondgevoel en kruidige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Geniet er van gepaard met vis of gevogelte, antipasti en gerechten met romige basis
1. Romige groentesoep, zoals courgette-, broccoli- of aspergesoep
2. Antipasti met o.a. Prosciutto, bruscetta met ansjovis of gemarineerde groenten
3. Licht gekruide krokante kippenvleugels

Achtergrondinformatie
Cantina Ca’Vittoria ligt in één van de beste wijngebieden in de heuvels van Conagliano, het Prosecco Supriore productiegebied, in de Italiaanse regio Veneto. De productie van deze wijn is al decennialang met grote wijsheid en passie doorgegeven. Ca’Vittoria is in staat hoogwaardige druiven te produceren door de zorgvuldig gekweekte wijnstokken die in een goed gestructureerde grond staan met een ideaal micro-klimaat. Deze ranken staan al langer dan 2 eeuwen in dit gebied met een bijzondere geschiedenis. De productiefilosofie va Ca’Vittoria is gericht op het continu verbeteren van de wijnmethodes, gecombineerd met de aanzienlijke ervaringen van 20 jaar Prosecco maken. Dit resulteert tegenwoordig in een brede selectie aan uitstekende mousserende wijnen met een rijke persoonlijkheid die in staat zijn de meest veeleisende fijnproevers te overtuigen.

Vinificatie
De ‘Methode Charmat‘ is toegepast, welke veel gebruikt wordt bij het produceren van Prosecco en Lambrusco. De handgeplukte druiven fermenteren op gecontroleerde temperatuur van 16 °C gedurende 25-30 dagen. Daarna ontstaat er een tweede vergisting onder druk in een afgesloten druktank. Na deze vergisting wordt de wijn gefilterd en gebotteld en volgt er een rijpingsperiode van 3 maanden op fles. Deze Extra Dry Prosecco bevat 16 gram restsuikers per liter.
streek Het gebied van Conegliano Valdobbiadene ligt in een heuvelachtig landschap op 50 km van Venetië en ongeveer 100 ...
wijnhuis Ca´Vittoria De oorsprong van deze wijngaard is mysterieus. Voor sommigen was het zelfs in het Romeinse rijk ...