Druivensamenstelling
Riesling: 100 %
Specificaties
Jaargang: 2021
Extra: Biologisch
Alcoholpercentage: 12,0 %
Inhoud per fles: 750 ml
Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Frisse aroma’s van perzik en appel
Smaak: Fluweelzacht, fris en fruitig (limoen, perzik), harmonieus, delicate zuren
Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C
Gastronomie
Lekker bij Oosterse gerechten met kruiden en pit, friszure smaken, vis en gevogelte
1. Tajine met groentenstoof, ras-el-hanout, couscous en peulvruchten
2. Aziatische massaman-curry met kurkuma, citroengras, gember en kokosmelk
3. Krokante kip met pittige chili-limoensaus
Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde, en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, en met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.
Vinificatie
De druiven worden geplukt en geselecteerd, waarna ze worden gestampt, geklaard en gefermenteerd in roestvrij stalen tanks. Hierdoor blijven de subtiele smaken van de riesling-druif goed behouden. Er blijft 4,1 gram restsuiker per liter wijn over, zuurgraad is 7 gram per liter. In vergelijking met bijvoorbeeld de Sylvaner van hetzelfde wijnhuis is deze wijn dus hoger in zuren (7g tegenover 4g).
|